-->

Polgármester bemutatkozása

 

Tóth Bertalan vagyok, 1959-ben születtem Mezőtúron. Édesanyám Táborfalván élt szüleivel, így  tulajdonképpen szüleim házassága után kis kitérő után hazatértem hét éves koromban, amikor  házat vásároltak itt.  Azóta is itt élek és dolgozok, amire kimondottan büszke vagyok. Itt végeztem általános iskolai tanulmányaimat, majd a Nagykőrösi Arany János Gimnáziumban érettségiztem. 1978-tól 2000. nyaráig tanítottam a Táborfalvi Általános Iskolában, közben munka mellett 1982-ben elvégeztem a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolát. 2001-től az Önkormányzat Gyermekjóléti Szolgálatához kerültem családgondozóként.

 

1997 óta élek második feleségemmel, Dr. Kosik Erzsébettel, aki háziorvos volt községünkben, sajnos betegsége miatt leszázalékolásra került. Az ő első házasságából született, nagyrészt közösen nevelt lánya és fia már önálló családban él. Első házasságomból született egy lányom, aki szintén önálló családban él. Három unoka boldog nagyszülei vagyunk.

 

1994-től önkormányzati képviselőként vettem részt a település közéletében. 2002 októberében választott első alkalommal a település lakossága polgármesterré, amit 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben is megismételt.

 

Az elmúlt három ciklus alatt megteremtettük Táborfalva gazdasági stabilitását, az egyre nehezedő körülmények között biztosítani tudtuk intézményeink zavartalan működését. Mindezek mellett fejlesztésekre is jutottak anyagi erőforrások, kihasználva a pályázatok adta lehetőségeket is. Nem vetettünk ki újabb adókat, igyekeztünk tekintettel lenni az itt élők nehezedő életkörülményeire. Természetesen ez nem ment volna a mindenkori, összetartó, a közös célokért összefogni tudó képviselő-testület, az intézményekben dolgozók munkája, az itt élők megértése és támogatása nélkül.

 

Tóth Bertalan

polgármester