-->

Táborfalván a kijárási korlátozás továbbra érvényben marad!

Tisztelt Lakosaink!

A magyar közlönyben április 30-án megjelent kormányrendeletek alapján, Budapesten és Pest megye egész területén , így településünkön is a kijárási korlátozás fennmarad 2020. május 4-től is.

Ez azt jelenti, hogy változatlanul :

  • a lakóhely, tartózkodási hely, magánlakás elhagyására továbbra is csak alapos indokkal kerülhet sor.
  • Élelmiszert, illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut, higiéniai papírterméket árusító üzletek, gyógyszertárak, benzinkutak korlátozás nélkül tarthatnak nyitva.  A többi üzlet továbbra is 6.00 és 15.00 óra között fogadhat vásárlókat.
  •   Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. Az előírás érvényesítése az üzemeltető felelőssége.
  • A 65. életévet betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra között időben látogathatja. Ebben az időszakban, az üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – kizárólag a 65. életévét betöltött személyek tartózkodhatnak. Az előírás érvényesítése az üzemeltető felelőssége.

Május 4-től:

  • Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a  szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
  •  Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a  másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.

 

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi. Szabálysértést követ el, aki a kormányrendeletben meghatározott intézkedést megszegi. A pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy mindannyiunk érdekében az intézkedéseket továbbra is fegyelmezetten tartsuk be !

 

Tisztelettel: Nagy Andrásné, polgármester