-->

Polgármesteri tájékoztató veszélyhelyzet megszüntetéséről

Tisztelt Lakosaink!

A Magyar Kormány 2020. június 18. napjával megszüntette a 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet.  A vírus elleni további védekezés miatt egyidejűleg járványügyi készültség bevezetéséről döntött és többek között az alábbi védekezési intézkedéseket határozta meg:

  • továbbra is kötelező a 6 év feletti személyeknek a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben.
  • megszűnt a 65 év felettieknek biztosított 9-12 óráig tartó vásárlási idősáv
  • zenés, táncos rendezvény – zárt vagy nem zárt térben – abban az esetben tartható, ha a résztvevők száma egyszerre az 500 főt nem haladja meg.

A Kormány átmeneti szabályként többek között az alábbiakról rendelkezett

  • a társasházak közgyűlése ismét összehívásra kerülhet
  • a banki adósok fizetési moratóriuma 2020. december 31-ig fennmarad
  • a 2020. június 30-a előtt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság, a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatálya, az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele céljából megállapított jogosultság és a közgyógyellátásra való jogosultság meghosszabbodik 2020. augusztus 31-éig
  • a veszélyhelyzet ideje alatt, illetve a 2020. július 3-ig lejáró okmányok 2020. december 15. napjáig automatikusan érvényesek;
     

A  háziorvosi és a fogorvosi ellátás továbbra is telefonon történt előzetes időpontegyeztetés után történik. A váróteremben kérjük a szájmaszk a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát, valamint a másfél méteres távolság megtartását.

A Jókai Mór Közösségi Színtér 2020. június 22-től ismét a megszokott nyitvatartási időben várja a látogatókat. Kérjük az intézményben kihelyezett kézfertőtlenítő használatát. Az intézményben helyt biztosító sport- torna programokat és edzéseket mindenki a saját felelősségére veheti igénybe.

Önkormányzatunk nevében köszönöm minden lakosunknak a veszélyhelyzet ideje alatt tanúsított fegyelmezettségüket és megértésüket!

Tisztelettel:

Nagy Andrásné

polgármester