-->

Megszűnik a kijárási korlátozás

Tisztelt Lakosaink!

A 207/2020. (V. 15.) Kormányrendelet alapján a kijárási korlátozás 2020. május 18-tól megszűnik Pest megyében.
Ennek értelmében a lakóhely elhagyására vonatkozó szigorú szabályok megszűnnek.
Május 18-tól:
- A kereskedelmi boltok, vendéglátóhelyek teljes nyitvatartási idejükben tartanak nyitva.
- A 65. életévet betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, piacot továbbra is 9.00 óra és 12.00 óra között időben látogathatja. Ebben az időszakban, az üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – kizárólag a 65. életévét betöltött személyek tartózkodhatnak. Az előírás érvényesítése az üzemeltető felelőssége.
- Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
- Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
- A vendéglátó üzletben ( étterem, a kávézó, a cukrászda, büfé, a presszó) a teraszon és belső térben is lehet fogyasztani és tartózkodni az alábbi korlátozással:
a.) vendéglátó üzlet dolgozói – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
b) a 1,5 m védőtávolságot szükséges betartani.
- Június 1-től temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt. Ezeken az eseményeken is be kell tartani a 1,5 m-es védőtávolságot.

Május 20-tól:
- Megnyitjuk a játszóteret és az ifjúsági parkot, melynek fertőtlenítését, a használatára vonatkozó tájékoztató táblák kihelyezését hétfőn megkezdjük.

Kérem, hogy a kihelyezett tájékoztatóban foglaltakat mindenki tartsa be!
- A helyi piac minden árus előtt megnyitásra kerül, így ruházati és egyéb termékek árusítására ismét lehetőség nyílik.

Az önkormányzati intézmények továbbra is a jelenlegi formában működnek.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy mindannyiunk érdekében az intézkedéseket továbbra is fegyelmezetten tartsuk be!

Tisztelettel: Nagy Andrásné, polgármester