-->

Külterületi helyi közutak fejlesztése

Táborfalva Nagyközség Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül meghirdetett VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” című pályázaton 109 999 985 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert (amelyből 9 999 997 Ft értékben új gépek és berendezések kerülnek beszerzésre) a „Külterületi utak fejlesztése Táborfalván” című projekt megvalósításához (azonosítószáma: 1826428166).

A projekt keretében önkormányzati tulajdonú vagy önkormányzati vagyonkezelésben lévő, külterületi, már meglévő földutak stabilizálása, valamint alépítményének és szilárd burkolatának kialakítása történik. Az érintett 0128 hrsz. számú út felújítása 2 210 m hosszon valósul meg és 32 db ingatlant érint. A projekt keretében továbbá önkormányzati tulajdonú vagy önkormányzati vagyonkezelésben lévő utak karbantartását, rendszeres felújítását biztosító erőgépek és vontatott, függesztett munkagépek kerülnek beszerzésre (traktor, sószóró, rézsűkasza, gréder).

A pályázaton elnyert 90%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatás mellet Táborfalva Nagyközség Önkormányzata 24 563 803 Ft önerőt biztosít a projekt sikeres megvalósításához. Így a projekt teljes költsége 134 563 788 Ft.

A projekt megvalósításában résztvevők: Táborfalva Nagyközség Önkormányzata, mint Kedvezményezett, valamint a Vidékfejlesztési Program keretében a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága, mint a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága.

 

 

 

Táborfalva Nagyközség Önkormányzata